Trh zábavy
2/ÚNOR 2000  inzertní a informační měsíčník

ARCHIV
Automaty
Stolní fotbaly
Šipkové automaty
Kuželky, bowling
Kulečníky a příslušenství
Hokeje
Flippery
Jukeboxy
Simulátory
Výstavy
Články
Ostatní inzerce
 Logo Komory Zábavy

Internet Project For New Millennium

Dovolujeme si vám představit náš nový projekt - Fun Port. Tento projekt kombinuje aspekty zábavního průmyslu a IT. Projekt Fun Port je E-výzvou pro ty, kteří chtějí proniknout na zábavní trh zemí východní Evropy.

   Projekt Fun Port integruje potřeby zákazníků v zemích východní Evropy, kteří se chtějí bavit a chtějí vědět kde, jak a za kolik, se zájmy provozovatelů, distributorů, dovozců i výrobců zábavní techniky z celého světa. Zcela logicky se k tomu přidávají poskytovatelé služeb, dodavatelé zboží, vydavatelé odborných časopisů, pořadatelé výstav a všichni ostatní kteří mají s průmyslem zábavy cokoliv společného.

Projekt Fun Port nabízí dva okruhy produktů a služeb

   Prvním z nich jsou Internetové služby nabízející zveřejnění vámi dodaných informací na Internetu v prostředí jazykově přístupném provozovatelům a distributorům ve východní Evropě s dokonale strukturalizovaným a intuitivním vyhledáváním. Projekt zahrnuje slovník základních pojmů z oboru zábavy, překladový slovník mezi jednotlivými jazyky, adresář firem, katalog zábavní techniky, Internetový obchod s novými i použitými produkty, on-line helpdesk s archivem servisních a technických informací, soubor Internetových služeb včetně konferencí, zasílání e-mail newsletterů, informace o výstavách, prewiev nejdůležitějších výstav, on-line zprávy z výstav a jiných akcí. To vše samozřejmě doplněné o možnost reklamy a přímých linků na vaše webové prezentace.

   Druhým okruhem služeb jsou ty s jejichž potřebou se setkáte až tehdy, když se vaše firma, sama nebo se zahraničním partnerem, rozhodne expandovat a přizpůsobit se úrovni firem v zemích ES. A to bude brzo přímo nutností. Nebo tehdy až se společně se zahraničním partnerem rozhodnete realizovat nový projekt v České republice. Například zábavní park nebo zábavní zónu ve velkém nákupním centru. Jako pomoc vám potom nabídneme komplexní balík služeb od analýzy trhu, marketingových analýz, promotion akcí, zajištění logistických a dopravních služeb, dočasného skladování, technické podpory, certifikace výrobků, zajištění reklamních, překladatelských, právních služeb až po podporu realizace vašeho projektu. Například to může být pomoc při výběru lokality, projektantů, dodavatelů technologií a stavebních dodavatelů.

Praha leden 2000

Kostas Dimoskakis
Produkty a služby
kostas@funport.cz
Pavel Janoušek
Marketing a reklama
funport@trhzabavy.cz
Tomáš Smutný
Internet a technologie
info@funport.cz


Komora zábavního průmyslu
Sdružení zábavního průmyslu UNASO
Asociace distributorů hracích přístrojů
Asociace průmyslu zábavy

Vážené dámy, vážení pánové,

   na výstavě IMA 2000 v Norimberku proběhlo představení našeho nového projektu, internetového portálu zábavy - Fun Port.

   Jménem společnosti Fun Port s.r.o. a jménem řešitelského týmu projektu, Vás vítám jako případné obchodní partnery tohoto projektu. Hned z počátku Vás ujišťuji, že aktivity soustředěné do tohoto projektu nejsou a nebudou zaměřeny proti všem výše uvedeným subjektům ani proti zájmům provozovatelů a distributorů zábavní techniky a zařízení v České republice.

   Projekt Fun Port vznikl zejména proto, že už byl nejvyšší čas vstoupit do internetového prostředí s moderním českým projektem typu B2B. Bylo třeba tam také přijít s technologicky srovnatelným projektem s projekty světovými. Zkuste zadat do internetového prohledávače slovo "mincovník" a do volby jazyka "česky". Výsledkem budou adresy stránek zabývajících se nápojovými automaty, internetovými kiosky a prodejními pokladnami.

   Projekt internetového portálu Fun Port, s portály Fun Show a Fun Shop zahrnuje všechny aspekty zábavního průmyslu a je programován s využitím moderních prostředků, jakými jsou skripty PHP3 a databáze mySQL. Objem databází čítá zatím kolem osmi tisíc záznamů s počtem od tří do 20 položek v každém záznamu. Zatím to jsou údaje všeobecně dostupné. Prezentaci Vašich dat jsme připraveni zprostředkovávat.

   Byli bychom rádi, kdyby se vaše aktivity z oblasti internetu, i když zatím jen nesmělé, připojili k našemu projektu a myslím si, že ani jiné řádné řešení není. Společníci Fun Port s.r.o. nebudou přes nový portál prodávat své zboží protože nepatří mezi distributory, nebudou zde uveřejňovat zprávy ze své asociace, protože jí nemají. A spojením aktivit časopisu Trh zábavy a nového portálu vyděláte především Vy, snížením nákladů a mnohonásobným zvýšením penetrace Vaší reklamy. Portál Fun Port je jen technologií, je jen adresářem, vnitřně propojeným systémem databází nad daty. Ta data co já pamatuji, od doby kdy jsem do průmyslu zábavy vstoupil uplynulo 17 let, ležela léta na dosah a všichni k nim měli roky a roky přístup přes časopisy, prospekty a další materiály. My jen nabízíme technologii pro utřídění těchto dat. A také Vašich dat. Vaši členové budou přes náš portál nabízet své zboží a služby. Portál jim bude sloužit k tomu aby je zákazníci našli a přišli k nim utratit své peníze za zábavu nebo zboží. My nemáme žádné mocenské ambice. Chceme jen aby Vaše sdružení, komory a jejich členové a také Vaši zákazníci byli rychle a levně informováni. Informace půjdou od Vás k nim a od nich k Vám. My to jen umožníme, nic k těmto informacím nepřidáme a nic neubereme. Portál Fun Port bude z 90 % tvořen bezplatnými linkami na webové adresy. Budou to Vaše adresy a adresy Vašich obchodních partnerů. Oni Vás lépe a rychleji najdou a obchody půjdou lépe a radostněji.

   Z toho pohledu nemohu v závěru nabídnout nic víc než výzvu k vzájemné spolupráci. Obsah portálu bude Váš, technologie naše. I zisk bude Váš, protože Vy prodáváte a nabízíte služby. Budeme-li mít podíl na Vašem zisku budou to náklady minimálně poloviční vzhledem k těm, které ve spolupráci s námi ušetříte. Počítejte. Poštovné, marketing, tisk katalogů a prospektů, cestovní náklady a především čas. A to nemluvím o kvalitativně vyšší dostupnosti informací, adresářů, servisní dokumentace, katalogů náhradních dílů s dopravou i do 24 hodin a především o zvýšené dostupnosti Vámi nabízených produktů a služeb pro desítky, a časem i stovky, tisíce potencionálních zákazníků, uživatelů internetu. Pro nás to neznamená nic jiného, než, že v sekci našeho portálu Asociace a komory přidáme, zcela zadarmo, linky na Vaši prezentaci. Vy naopak dostanete část prostoru pro reklamu na našem portálu, opět zadarmo. Teprve tehdy, když si některý z Vašich členů objedná vlastní prezentaci, prostor na našem serveru, vlastní doménu nebo jinou službu, půjde logicky o službu placenou.

   Věřím, že se co nejdříve uskuteční setkání, kde naši vzájemnou spolupráci projednáme a ujistíme se navzájem, že pro budoucnost průmyslu zábavy v České republice může být vznik internetového portálu Fun Port významným mezníkem. Mezníkem proto, že internetové a informační technologie neznají hranice zemí a mohou ve velké míře eliminovat zpoždění naší země v oblasti výstavby zábavních center, zábavních parků a sportovně zábavních areálů.

Praha 24. ledna 2000

S přátelským pozdravem
Ing. Tomáš Smutný

 


Vážení,

 Ing. Tomáš Smutný    oslavili jste nový rok, a doufám že jste již vyřešili všechny problémy související s novými zákony. Věřím, že informaci o novém projektu Fun Port, jste proto přijali v pohodě a možná i v období kdy přemýšlíte o další strategii v podnikání. Nemám rád prohlášení, že firma která nepřijme technologie internet a elektronického obchodování jako by neexistovala. To je jen reklamní trik. Je však pravdou že tyto nové příležitosti jsou velkou výzvou. A nebylo nikdy snadnější dohnat úroveň cizích firem než tomu bude v příštích třech letech. Na internetu se totiž vůbec nepozná kdo na druhém konci je. Prostě na internetu jsme si všichni rovni. (To si odněkud pamatuji.)

   Projekt Fun Port ale není výstřelem ze startovní pistole. K záměru přistoupit k tomuto informačnímu projektu musíte přijít po vážném rozhodnutí. Zahrnete-li internet do každodenních technologiích firmy, změní se systém organizace nebo lépe řečeno vás to k této změně povede. Zmizí osmdesát procent dopisů, kopírovaných či tištěných ceníků, nové informace z oboru budete vědět okamžitě a i vaše auto si oddechne. Lze to přirovnat k tomu, když jsme všichni, dobrovolně či nedobrovolně začali používat počítač pro účetnictví. Dnes už si to ani nedovedeme představit jinak.

   Tak tedy přemýšlejte. Nemáte vhodný počítač, máte jen starší, máte nový ale bez modemu, nemáte internetové připojení, nemáte e-mail adresu, nevíte jak získat vlastní internetovou doménu, nevíte kdo vám zhotoví vaší webovou stránku, nemáte čas se tím zabývat? Je zde Fun Port. Uvažujete prodávat přes internet, z počátku alespoň šipkové zboží, příslušenství a nevíte jak? Je zde Fun Port. Zdá se vám drahé jezdit na zahraniční výstavy, odebírat cizí časopisy? Je zde Fun Port. Hodilo by se vám, kdyby byla na internetu databanka technické dokumentace například na flippery, katalog náhradních dílů, e-mailová poradna z oblasti servisu automatů? Je zde Fun Port.

   Zapomeňte na ten výstřel, není to okamžitý start, je to výzva. V časopise Trh zábavy a na internetové adrese http://www.funport.cz/ vás budeme postupně nejen informovat ale přímo navádět jak na to. Prostě tomu neutečete. A to je dobře, pro vás i pro naše české firmy v zatím poloilegálním oboru zábavy. Mimo jiné, v Číně vytváří vláda pro tento, pro ni významný obor, systém státní podpory.

Ing. Tomáš Smutný
Fun Port s.r.o.

 


Internet Project For New Millennium

We wish to introduce you to a new project - Fun Port. This project combines aspects of entertainment, business and IT. This is a new E-mission for those who may be interested in entering into the entertainment market of the Eastern European countries.

   The project, Fun Port, integrates the needs of Eastern European customers, who want enjoyment and entertainment and want to know where to get it, how, and how much it costs, with the interests of all the world's operators, distributors, and importers as well as manufacturers of entertaiment technology. Providers of services, suppliers of goods, publishers of specialized magazines, organizers of shows and all others, who participate in many ways in the entertainment industry, are joining the project.

The project Fun Port offers two elements of products and services

   The first one is Internet services, which offer publishing of services supplied by yourself on the Internet in an environment which is "language friendly" to operators and distributors in Eastern Europe with perfect structured and intuitive browsing. The project includes:

  • a dictionary of basic terms from the entertainment field,
  • a translation dictionary among the particular languages,
  • a directory of companies,
  • a register of entertainment technology,
  • an Internet shop with new as well as used products,
  • an on-line helpdesk with a database of services and technical information,
  • a number of Internet services including conferences,
  • posting of E-mail newsletters,
  • information about shows,
  • preview of the most important shows and on-line news from shows and other actions. This is obviously supplemented with promotion options and direct links to your web presentations.

   The second service element is related to the services you will need when you decide to go to the Czech Republic on the basis of some obtained information. We offer you a complete package of services from analysis of the market, marketing studies, promotion actions, providing of logistic and transport services, temporary storage, technical support, certification of products, providing of advertising, translation, and legal services up to support of your project implementation. For example, this might help with selection of locality, designers, suppliers of techologies and suppliers of construction works.

Prague January 2000

Kostas Dimoskakis
Produkty a služby
kostas@funport.cz
Pavel Janoušek
Marketing a reklama
funport@trhzabavy.cz
Tomáš Smutný
Internet a technologie
info@funport.cz

New Amusement Internet Portal and Internet Directory For Eastern Europe
Organized by Fun Port s.r.o.
Krystalová 560
Praha 9
196 00
Czech Republic
Tel: +420 (0) 2 839 33 744, +420 (0) 301 724 231
Fax: +420 (0) 2 839 33 644
http://www.funport.cz/
e-mail: info@funport.cz

 Fun Port logo
  Web design © 2B